Med 51 röster mot 48 blev det igår klart när Stockholms kommunfullmäktige satte klubban i bordet, Slussen ska byggas om och förväntas invigas år 2020. Trots stockholmarnas fackelprotester, oppositionsborgarrådets negativa inställning till det aktuella förslaget och en personlig vädjan från Benny Anderssons (abba) till kommunstyrelsens ordförande Sten Nordin (m), fick demokratin till slut bestämma. Men Bernt Lindgren, som driver webbsidan Slussen.nu, tror ändå inte att det beslut som fastställs är slutgiltligt.
–  Det här beslutet betyder inte att det förslag som nu är klubbat kommer att byggas, säger Bernt Lindgren.
Han är kritisk till många delar i det förslag som igår röstades igenom. Ett av dem är den t-korsning som ska ersätta dagens trafiklösning.
– Varför vill alliansen ersätta en fungerande trafiklösning med en t-korsning som utan tvivel kommer att orsaka köbildning?, undrar  han.
Bernt Lindgren har varit engagerad i Slussenfrågan under flera år och Slussen.nu är en ideell sida han driver på fritiden när han inte arbetar som bussförare.
– Just för att jag har det yrket kan jag se vilka trafiklösningar som skulle fungera och vilka som inte kommer fungera, säger Bernt Lindgren som följde debatten om Slussens framtid igår.
– Borgarrådet kan fortfarande inte svara på de konkreta trafikfrågorna. En bra trafiklösning är grunden för alltihop och det måste diskuteras vidare hur den ska se ut, säger han.
 
Bernt Lindgren som reagerat både känslomässigt och yrkesmässigt på rabaldret kring Slussens ombyggnad verkar dock inte bekymrad.
– Vi går in i en ny fas nu och detta kommer att fortsätta engagera stockholmarna. Det är inte slut än, säger han.

Gabriella Lahti