Det är på deras öppna mingel om kvällarna, mellan 17.30 och 19.00, som Almega skriver ut partiledarna.
 
– Vi kommer måndag till torsdag att skriva ut ett par 100 exemplar av en fantastiskt naturtrogen miniatyr av en partiledares huvud som vi också tänker oss människor kan få. Tänk dig att ha Fredrik Reinfeldt som nyckelring, säger Almegas näringspolitiska chef och Almedalengeneral Ulf Lindberg.
 
Men förutom att bara visa upp tekniken ordnar Almega också snabbdebatter kring 3D-skrivaren med temat ”Hoppa över fabriken”.
 
– Det kan låta lite utmanande, men idén är att man sätter fokus på att det viktiga i framtiden kanske inte är tillverkningsprocessen utan snarare tjänsteinnovationerna runt omkring. Att fokus flyttas till det kreativa och skapandet, säger han.
 
Almega är en av de största aktörerna under politikerveckan och har i år som vanligt sitt stora tält vid Wisby Strand Congress & Event alldeles intill parken Almedalen.
 
Arbetsgivarorganisationen och de sju förbunden inom den kommer att finnas på plats måndag till lördag och ordnar sammanlagt ett 40-tal seminarier.
 
– Det är ungefär samma volym som vi brukar ligga på, möjligen något fler. Men sedan ser vi också en ökande trend där vi blir alltmer efterfrågade, så vi deltar i många andra seminarier, vilket är kul, säger Ulf Lindberg.
 
Det övergripande temat är kunskapsintensiva företagens betydelse.
 
– Skälet till det är att de ställer många frågor till hur de svenska samhällsstrukturerna fungerar, till skatte- och utbildningssystemen och till arbetslagstiftning och annat. Om man vill ha fortsatt tillväxt och välstånd till Sverige måste man hålla koll på de kunskapsintensiva företagen, som teknikkonsultföretagen, it-konsulter och bemanningsbranschen och så vidare. Vi tycker att politiken måste fokusera mer på det, säger Ulf Lindberg.
 
Bland annat arrangeras seminarier om framtidens välfärd, ungdomsarbetslösheten samt opinionsbildning genom Twitter. Medverkar gör de i seminarier ordnade av bland andra Journalistförbundet, Nordiska ministerrådet och Konkurrensverket.
 
Exakt hur många som Almega skickar till Visby är ännu oklart, men en gissning enligt Ulf Lindberg är ett 30-tal.
 
– Alla stannar inte hela veckan, utan det finns en liten grupp som håller i arrangemanget. Och det finns en poäng här, förutom att vi gör ett jobb i samband med olika aktiviteter är Almedalen också ett bra ställe att nätverka på och inte minst delta och lyssna på arrangemang som är relevanta för jobbet. Det är ett slags universitet för organisationsmänniskor.
 
Hur stor är er Almedalsbudget?
– Svårt att säga, men vi brukar landa på 1,5 miljoner kronor. Sedan tillkommer lönekostnader.
 
Vad ser du mest fram emot?
– Att delta i seminarier på en lång rad olika teman. Jag har 10-12 olika engagemang. Men annars är det faktiskt politiken som är det mest intressanta. Almedalen har vuxit rejält, men kärnan har alltid varit politiken. Intressant är också vad politikerna som framträder kommer att säga om tjänstesektorn och samhällsutvecklingen, som är mitt fokus.