A-smedjan håller sitt seminarium nu på tisdag morgon med start klockan nio. Utredaren Malin Hanson presenterar då sin studie På spaning efter jobben.
I inbjudan till seminariet står att läsa: "Arbetsmarknaden i Stockholm skiljer sig från andra delar av landet. Stockholm saknar en utvecklad tillväxtindustri. I stället kretsar den ekonomiska aktiviteten i hög grad kring tjänste- och finanssektorerna som under senare år försvagats till följd av krisen i eurozonen."
 
På detta reagerar Almegas presschef David Wästberg:
– Det är en ganska konstig bild som de målar upp med tanke på alla varsel vi sett inom industrin, kommenterar han.
 
David Wästberg fortsätter:
– Det stämmer ju att Stockholm har en stor tjänstesektor. Över 50 procent arbetar inom det som benämns som kunskapsintensiv tjänstesektor ytterligare 30 procent inom övrig tjänstesektor. Men A-smedjan har ju helt fel om de med tillväxtindustri menar att tjänstesektorn inte står för någon tillväxt, det är bara att titta på vilken ekonomisk prognos som helst, exempelvis från SCB.
 
David Wästberg anser att tjänstesektorn står emot de ekonomiska kriserna bättre än tillverkningsindustrin.
– Tjänstesektorn är den sektor som har hållit Sveriges tillväxt uppe från 2008 och framåt. Det är egentligen först nu som vi börjar se en viss avmattning av tillväxten i tjänstesektorn. Det är precis tvärtemot vad de tycks hävda. Det är i tjänstesektorn som jobben kommer och har kommit de senaste åren.