UPPDATERAD. Det förra liberala statsrådet Birgitta Ohlsson blir seniorkonsult inom hållbarhet.

Hennes nya hemvist blir kommunikationsbyrån Prime där hon ansluter till byråns hållbarhetsteam, som deltidsanställd. Teamet byggdes upp av Krister Nilsson, som har gått till ett jobb som statssekreterare hos handelsminister Anna Hallberg (s). Teamet leds i dag av Jenny Lönn och Anna Skantze.

Birgitta Ohlsson utmanade Jan Björklund om partiledarposten i Liberalerna men förlorade, lämnade partiet och riksdagen för Storbritannien. Där gjorde hon uppdrag bland annat för Primes ägare Weber Shandwick.

”På så sätt har jag lärt känna företaget”, kommenterar Birgitta Ohlsson.

Hon berättar vidare i ett pressmeddelande:

”Prime söker aktivt uppdrag för företag, myndigheter och organisationer som driver en progressiv hållbarhetsagenda. Därför känns det rätt för mig att jobba med hållbarhetsfrågorna just på Prime”.

”Birgitta Ohlsson kompletterar vårt hållbarhetsteam med sin kompetens inom mänskliga rättigheter, demokrati och jämställdhet”, kommenterar Therese Bohlin, vd på Prime, som tycker rekryteringen är särdeles lyckad ”i en tid när det politiska landskapet i Sverige skiftar, Storbritannien lämnar EU, en ny EU-kommission tillträder och konflikter präglar de internationella relationerna och handelspolitiken”.

Birgitta Ohlsson var EU och demokratiminister i Alliansregeringen.