De nya delägarna, som får en ägarandel på mellan 1 och 3 procentenheter, är Birger Östberg, Jenny Kölfors, Jessica Henryson, Johanna Look, Mikael Persson och Sandro Wennberg, vilka alla jobbat på byrån i flera år och är antingen enhetschefer eller biträdande enhetschefer.
 
– Erbjudande om delägarskap har gått till nyckelpersoner bland de anställda, personer som vi bedömer som särskilt viktiga för Westanders expansion, säger Patrik Westander.
 
Styrelseordföranden Henrik Westander, som tidigare ägde byrån till lika stor del som brodern och vdn Patrik Westander, minskar samtidigt sitt ägande till 37,9 procent. Patrik Westander står kvar som huvudägare med 50,1 procent av aktierna.
 
– Initiativet till breddat ägande kommer från Henrik. Vi tror båda att det är bra för företaget att jag kvarstår som huvudägare. Vi skapar ett förändringstryck samtidigt som vi bevarar grundvärderingarna, säger Patrik Westander.
 
Westander har i dag 28 anställda och har som mål att växa till 35. Snart tar byrån in ytterligare tre konsulter, men Patrik Westander vill inte säga vilka förrän de börjat sitt nya jobb.
 
– Just nu är vi fullt upptagna med vårens rekryteringsomgång, där vi fått 260 ansökningar. Vi hoppas kunna rekrytera ytterligare 3-4 konsulter, säger han.