UPPDATERAD. Moderatledaren Ulf Kristersson  bekräftar Alliansens död och understryker att Moderaterna kan man i alla fall lita på. Annie Lööf tycker att Jonas Sjöstedt ”är svaret skyldig” och efterlyser en ”vuxen i rummet”.
”Det finns förutsättningar för Allians-samarbete på lokal nivå men när två partier i den vill bilda regering med Socialdemokraterna så finns den inte kvar nationellt.”
Föga förvånande kommer Moderaterna att rösta mot Stefan Löfven som statsminister.Jimmie Åkesson blir näste man in i riksdagens pressrum, sedan är det dags för dagens huvudperson Jonas Sjöstedt.

Annie Lööf blev den sista partiledaren att möta pressen innan Jonas Sjöstedt kliver ut från talmannens rum. 

Den massiva kritiken som riktats mot henne under helgen från olika led inom M + KD, samt från Centerns eget ungdomsförbund, verkar inte ha påverkat henne nämnvärt. Det är med tydlig röst som hon återberättar deras tidigare nämnda anledningar till varför de släpper fram Stefan Löfven och bekräftar partirådets vilja.

”Samtliga partidistrikt inom Centerpartiet står bakom att acceptera Stefan Löfven som statsminister.”

Om Jonas Sjöstedt säger hon att nu är det dags för andra partier att ta det ansvar som hon menar på att Centerpartiet har gjort under den här processen.

”Jonas Sjöstedt är svaret skyldig.”

Hon kommenterar slutligen det stundtals väldigt hårda tonläget från höger med en passning till Ulf Kristersson: 

”Jag är väldigt härdad efter de här åren men det är klart att tonläget är tråkigt. Det skulle behövas en vuxen i rummet.”