– Jag tycker att det känns otroligt meningsfullt att få jobba åt ett företag med målsättningen att öka det kollektiva resandet och att få mer gods att fraktas mer miljövänligt på järnvägen. Att ägna sina dagar åt ett företag med det målet känns verkligen meningsfullt, säger hon.
 
Ingrid Christensson har en gedigen erfarenhet inom kommunikationsbranschen har tidigare bland annat varit kommunikationschef på MTG. Hon har också jobbat på Ericsson i totalt sex år, bland annat som biträdande presschef, och innan dess som senior kommunikationsrådgivare på pr-byrån Geelmuyden Kiese.
 
Närmast kommer hon från Tieto Sweden, där hon varit inhyrd som kommunikationschef genom den egna firman.
 
Den 1 januari 2014 tillträder hon sitt nya jobb som kommunikationschef på statliga Jernhusen, som har en kommunikationsavdelning bestående av tio personer.
 
– Jag ser fram emot att få börja jobba med en enorm proffsig grupp, säger Ingrid Christensson.
 
– Jernhusen har gjort ett fantastiskt jobb med sitt varumärke som de verkligen jobbat igenom de senaste 4-5 åren. Men det tar ju lång tid att jobba in ett varumärke. Det ska vi nu sätta lite extra fart på och verkligen dra nytta av det som är gjort. Igenkänningen börjar bli god, men det ska öka ytterligare, så att varumärket står för det man har tänkt sig, fortsätter hon.
 
Vad får du i lön?
– Det kommer att bli offentligt i årsredovisningen. Jag väntar nog med att kommentera tills dess.
 
Ingrid Christensson kommer att rapportera till vdn Kerstin Gillsbro. Hon efterträder Eva Burén som i augusti utsågs till informationschef på Ica.