Organisationen ska ha 6 000 medlemmar. En av dem är Jan Abrahamsson, förtroendevald. Om boken, skriven av konsulterna Lars-Olof Pettersson, pr-konsult vid Rådhusgruppen och Willy Silberstein, konsult och tidigare radioreporter på Dagens Eko, säger han:
– Tittar man på vilka som har skrivit boken, kan den sättas i sin kontext. Lars-Olof Pettersson har suttit på Sveavägen och skrivit boken på uppdrag av Sveriges restaurang och hotellföretagare, säger han.
Jan Abrahamsson tycker inte att boken innehåller ”något nytt”.
– Det är samma retorik som i det seminarium i Almedalen Lars-Olof Pettersson höll förra året. Det finns inte ett dyft sanning i det. De har pratat med medlemmar som slutade för 20 år sedan.
Syndikalisterna är en vanlig fackförening, anser Jan Abrahamsson.
– Det är ingen skillnad från LO och TCO. Vi använder oss av samma metoder.
Med ett undantag..
– Skillnaden är att vi är ideologiskt kritiska till kollektivavtal.
Det tycks också som om Syndikalisterna är mer stridsbenägna än LO och TCO.
– Också LO och TCO kommer med hot om stridsåtgärder. Vi har samma metoder. Vi tar till utdelning av flygblad och strejker för att få till bra avtal med arbetsgivare.
Lars-Olof Pettersson, pr-konsult vid Rådhusgruppen och Willy Silberstein skriver att Syndikalisterna skrämmer företagen att betala.
– När vi har medlemmar som har problem tar vi till stridsåtgärder. Det gör vi ofta när inte företagen vill behandla. Det tog tre månader innan Berns satte sig vid förhandlingsbordet.
I boken berättas det också om att radikala grupper har tagit över Syndikalisterna.
– Det säger att vänsteraktivister har tagit över, men herregud, jag är 46 år gammal, jobbar 40 timmar per vecka och har varit medlem i tio år och har en bra bild över de förtroendevalda. Här har vi alla slags medlemmar, moderater, folkpartister, alkoholister och nykterister.