– Jag har jobbat med Aspekta i olika former sedan 2005, som kund. Jag har fått ett genomgående bra intryck från dem, de leverar alltid med bra kvalité och uppnår alltid resultat. Det är den ledande byrån i södra Sverige, så det ska bli en rolig utmaning att börja där, säger Martin Petri.
 
Martin Petri börjar på Aspekta den 1 mars. Han berättar att han haft en dialog med tidningens vd Lars Dahmén en längre tid om informationsavdelningens framtid. Nu står det klart att avdelningen efter årsskiftet läggs ner.
 
Enligt resume.se ska det ha meddelats genom tidningens intranät.
 
Varför läggs informationsavdelningen ner?
– Det är egentligen två anledningar. Den ena är att vi sålt tre av fem tidningar, vilket innebar att uppdraget för informationsavdelningen blev mindre. Sedan innebar besparingsåtgärderna som presenterades för ett tag sedan att vi måste sänka kostnaderna på flera olika sätt, och då drabbades informationsavdelningen.
 
Hur känns det att lämna Sydsvenskan?
– Sydsvenskan är en väldigt speciell arbetsplats, med mycket begåvade och trevliga människor. Så det är klart att det känns väldigt sorgligt, och jag kommer sakna Sydsvenskan väldigt mycket. Men samtidigt ser jag fram emot den här nya utmaningen.
 
Ardalan Samimi