Insight Intelligence beskrivs som en ”undersökningsbaserad kommunikationsbyrå” och ska jobba med undersökningar ur ett kommunikativt perspektiv.
 
– Vi ser att det finns mer att göra när det gäller undersökningar av olika slag. Vi har erfarenheter och kunskapen när det gäller att sätta ihop undersökningsresultat, dra ut tesen och förmedla dem vidare. Visserligen är undersökningsföretagen bra på detta, men vi tror att vi kan göra det ännu bättre. Det är ett intressant sätt att kombinera god statistik med att våga dra ut slutsatserna, säger Sten Haage, partner på Strandberg Haage.
 
Gör ni undersökningarna själva också?
– Det gör vi i samarbete med tyngre undersökningsföretag, som sköter allt med intervjuer och det rent statistiska. Dessa vet hur man gör för att till exempel få en ordentlig population, vilka man ska kontakta, hur man gör med bortfallet och får gedigna svar på sina frågor.
 
Insight Intelligence består än så länge av vdn Lukas O Berg, men som då och då får hjälp från ”klassiska Strandberg Haage” som Sten Haage uttrycker det.
 
– Om vi har tur och allt går sin väg så tror vi att Lukas inom kort har några medarbetare kring sig som också jobbar heltid, säger Sten Haage som tillägger att han märkt av ett visst intresse bland företagen.