UPPDATERAD. LO-förbunden IF Metall och Kommunal har gjort upp med PTK och Svenskt Näringsliv om Las. LO-förbundet Seko rasar över uppgörelsen.

Kommunal är snabba på att gå ut och berätta om överenskommelsen och sätter i ett utskick att ”vissa frågor kommer att regleras i ett nytt huvudavtal medan andra frågor ska genomföras genom ändringar i Las”.

”Jag är glad att vi äntligen kan förpassa allmän visstid till historieböckerna och att missbruket av hyvling stoppas. Jag vågar kalla det en historisk framgång när vi nu för första gången på flera decennier förändrar Las på ett sätt som stärker tryggheten på arbetsmarknaden för medlemmarna i Kommunal. Därmed är denna överenskommelse ett stort steg framåt för jämställdheten”, kommenterar Tobias Baudin, förbundsordförande.

”Efter de nya förhandlingarna mellan oss i IF Metall, Svenskt Näringsliv, PTK och Kommunal har vi täppt igen avgörande brister. Nu är överenskommelsen så pass bra att IF Metall kan ansluta sig. Det är glädjande att även Kommunal gör samma bedömning”, kommenterar IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson.

IF Metall berättar att längden för tid enen medarbetare kan vara visstidsanställd under en femårsperiod innan hen erbjuds fast jobb har minskat från 24 till 12 månader.

”Och vi har satt spärrar för ett eventuellt missbruk av reglerna genom att arbetsgivare som blandar visstider med vikariat för att slippa tillsvidareanställa ska betala skadestånd”, kommenterar IF Metalls avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä.

Även hyvling av arbetstid ska regleras i den nya partsöverenskommelsen, genom turordningsregler och en omställningstid på mellan en och tre månader.

IF Metall påpekar dock att partsöverenskommelsen inte innebär att förbundet har sagt slutgiltigt ja eller nej till hur anställningstryggheten ska förändras.

”Vad enskilda förbund väljer att göra för ställningstagande är upp till varje förbund. Vi har dock en annan uppfattning i Las-frågan än vad dessa två förbund har, vilket även ett enhälligt LO till och med beslutat om i såväl styrelse som representantskap. Den grundläggande frågan är vad enhälliga beslut i LO egentligen är värda?, kommenterar Sekos förbundsordförande Valle Karlsson.

Seko tycks inte imponerade över uppgörelsen:

”Vad vi kan se görs ytterligare en del kosmetiska förändringar i förhållande till Svenskt Näringslivs och PTKs uppgörelse. Men dessa är inte ens nära att lösa de gigantiska problem vi ser på dagens arbetsmarknad, eller för den delen nå de gemensamma mål vi varit överens om inom LO”.

Valle Karlsson anser vidare:

”Förändringar i begreppet saklig grund har för oss varit en helig ko. Att överhuvudtaget vara inne och pilla i detta begrepp riskerar att få förödande konsekvenser på den svenska arbetsmarknaden”.

Han anser att de två LO-förbundens uppgörelse med Svenskt Näringsliv kan få konsekvenser.

”En sak är säker, det kommer få effekter på LO och LOs roll. Exakt vilka konsekvenserna blir för samarbetet inom LO och LOs roll framöver måste vi nu analysera”.