Publicera grundades 1988 av Tom Sirelius och specialiserar sig på finansiell kommunikation.
 
För två år sedan anslöt sig tre nya delägare i form av Anna De Geer, Otto Rathsman och Vendela Steinbrecher, som tillsammans med Tom Sirelius startade upp ett nytt bolag under varumärket.
 
Nu har Tom Sirelius och de tre delägarna valt att gå skilda vägar. Tom Sirelius lämnar bolaget för att agera ensamkonsult.
 
– Tom sa för ett tag sedan att han vill vara sin egen och jobba precis så lite eller mycket som han själv vill göra. Det är ju lättare att styra sin tid om man är själv så då har han lämnat företaget. Men vi sitter kvar och är kompisar med varandra, alla kände att det var den bästa lösningen, säger Anna De Geer.
 
Byrån tvingas samtidigt byta namn Sthlm Kommunikation och IR, då varumärket Publicera ägs av Tom Sirelius, som tar med sig namnet in i sitt nya företag.
 
Delägarna som är kvar behåller sina kunder i bolaget. Byrån, som ifjol omsatte cirka 3 miljoner kronor, jobbar i dag med bland andra SJ, Apoteket, Almi och Betsson.
 
Siktar ni på att växa?
– Det tror jag. Det gick väldigt bra för oss förra året. Vi fick då sju nya kunder. Vi hoppas kunna fortsätta växa, men kanske inte med sju nya kunder varje år.