Politikerveckan präglas i år av miljö- och klimatfrågan som toppar kategorin bland årets arrangemang enligt en sammanställning som Hampus Brynolf, strategisk chef på Intellecta, gjort.
 
För Naturskyddsföreningens del innebär Almedalsveckan som vanligt en rad seminarier kring sina ämnesområden. Till exempel debatteras kärnkraften med energibolagen, myndighetsföreträdare och politiker och med journalisten Maciej Zaremba diskuteras skogspolitiken. Dessutom frågas riksdagspartierna ut om sina miljöambitioner.
 
Nytt för i år blir dock ett mingel som Naturskyddsföreningen, arrangerar på onsdagseftermiddagen tillsammans med kommunikationsbyrån Futerra. Hittills har redan 150 personer anmält sig till minglet där det också bjuds på en trendspaning, ledd av generalsekreteraren Svante Axelsson samt projektledaren och den före detta elitfriidrottaren Carolina Klüft.
 
Där ska det pratas bland annat vilka miljötrenderna är som påverkar oss i framtiden, hur det ser ut med politiken och även hur individernas beteenden kommer att förändras.
 
– Vi ska tänka oss 20 år framåt och hur vägen fram till dess stakas ut. Vi vill få människor att blicka lite längre fram än bara till nästa år. Eftersom det är mellanvalår så är det också lite enklare att göra, säger Kristoffer Talltorp, pressekreterare på Naturskyddsföreningen.
 
– Sedan är det också ett trevligt sätt att knyta kontakter inom Miljösverige. Vi är ju den största miljöorganisationen så det ligger lite på oss att göra det.
 
Naturskyddsföreningen kommer ha omkring 12-13 personer på plats i Visby under veckan.