Dagarna mellan när Järvaveckan och Almedalsveckan var tänkta att gå av stapeln, arrangerar it-jätten  Microsoft, pr-byrån Hill + Knowlton och webbyrån Rodolfo ett digitalt alternativ.

Initiativet har fått namnet Framtidsarenan och avlöper 16–17 juni. Redan finns en sajt i gång. Själva eventen hålls på Microsofts plattform Teams, men även andra system ska vara möjliga att använda.

Där ska alla som vill kunna hålla tal, sätta upp seminarier, paneldebatter, workshops och rundabordssamtal och det kostnadsfritt. De egna initiativen kompletteras av ett huvudprogram som ska lyfta aktuella perspektiv.

”Både Järvaveckan och Politikerveckan i Almedalen hade varit naturliga arenor för samtal kring Sveriges framtid i slutet av denna vår. Vi vill inte att de ska lämna tomma hål efter sig på vägen in i sommaren och har därför tagit initiativ till den digitala konferensen Framtidsarenan. Det är inte en ersättning – utan ett verktyg att fylla ett behov i saknad”, kommenterar Jenny Åström, vd på Hill+Knowlton Sverige.

”Nu mer än någonsin behövs de breda diskussionerna över landets alla sektorer där beslutsfattare får mötas i samtal om vad har vi lärt oss den här våren och vad vi kan vi göra nu och till hösten för att komma vidare på bästa sätt. Tillsammans kan vi skapa nya möjligheter för Sverige”, kommenterar Therése Treutiger, vice vd på Microsoft Sverige.