Tidigare har de olika landskontoren ansvarat för sina egna respektive marknader. Sverige har jobbat med svenska kunder och i Norge har det varit de norska annonsörerna och byråerna.
 
Men nu stöper Microsoft Advertising om sig och skapar en ny nordisk organisation med syftet att effektivisera och göra det lättare för annonsörerna att nå sina målgrupper via Microsoft Advertisings olika kanaler, på både lokal men också nordisk nivå.
 
– Det är ett behov och ett önskemål från våra kunder. Många stora företag känner ju att deras produktlanseringar har liknande kommunikationsplaner, oavsett om det är i Norge, Sverige eller Danmark, även om det kan finnas lokala skillnader, säger Rikard Bildsten, Sverigechef på Microsoft Advertising.
 
Kunderna ska kunna annonsera över flera plattformar men också marknader.
 
– Möjligheten att kunna använda samma typ av digital annonseringslösning i olika länder, att kunna jobba med samma typ av material och sedan föra ut det på flera marknader och nå en väldigt stor målgrupp, ger en fördel rent ekonomiskt och produktionstekniskt, fortsätter Rikard Bildsten.
 
En nordisk ledningsgrupp skapas där alla de nordiska länderna ingår. Chef för den nya organisationen, som ska ha kontor i Stockholm, Köpenhamn, Oslo och Helsingfors, är Ulrik Krag.
 
Själv är Rikard Bildsten ny på posten som Sverigechef. Han har dock jobbat inom Microsoft i totalt fyra år och kommer närmast från rollen som säljansvarig.
 
– Den förändring som sker för mig är att jag blir totalansvarig för Sverige, vilket innefattar mer än mitt tidigare jobb där jag var ansvarig för halva vår säljstyrka. Nu ska jag hantera andra frågor också, säger Rikard Bildsten.
 
– Det känns superspännande. Den produktportfölj vi har framöver känns spännande, vi återlanserar många produkter på marknaden igen och befinner oss i startgroparna för att växa och ha fler erbjudanden till våra kunder.
 
Vad blir din nya lön?
– Det kommenterar jag inte exakt, men den baseras så klart delvis på hur det går, i kombination med grundersättning.
 
Han efterträder Adrian McDonald som i september började på Widespace.