I stället tar Johan Hallsenius över rollen som managing partner för Sverigekontoret. Uppgifterna bekräftas av Johan Hallsenius.
 
I går presenterades han som Sverigekontorets nya chef för ett 50-tal anställda.
 
– Jag sa att jag känner mig smickrad, ärad och taggad att leda detta gäng, berättar Johan Hallsenius.
 
Han fick frågan om att ta jobbet från huvudägaren och styrelseordförande Peje Emilsson och vice ordförande Charlotte Erkhammar.
 
– Jag tänkte omedelbart att, ja, det vill jag gärna. Jag har i min karriär förberett mig väl. Jag har jobbat som journalist, jobbat med affärsutveckling, kan teknikutvecklingen och har jobbat på Kreab sedan en tid.
 
Vad förändras med dig som Sverigechef?
– Jag tror inte att det blir någon avgörande skillnad. Men man har ju alltid ambitioner i denna roll. Men det vill jag först ta med mina medarbetare.
 
Är det något som behöver fixas?
– Inget är trasigt. Det finns förstås massor av saker att göra men inget revolutionerande. Det handlar mer om saker som att slipa på processer. Verksamheten går bra i Stockholm och vi har alla förutsättningar att utveckla den vidare. Vi har ett utomordentligt kompetent och duktigt team.
 
Kommer du att ersätta dig själv med en nyrekrytering?
– Det fungerar inte så. Jag kommer att fortsätta jobba mycket i kundprojekt. Så rekryterar vi när vi har kundbehov som motiverar det.
 
Vad får du för lön?
– Det har vi inte diskuterat så noga. Jag hoppas det blir en bra lön.