Kommunal slutar med att ge finansiellt stöd till Socialdemokraterna. Det skriver Kommunals ordförande på Aftonbladets debattsida.

”De tre miljoner kronor som stödet uppgått till kommer från och med år 2020 att investeras och användas för särskilda ändamål som stärker medlemmarna. Så jobbar en modern fackförening. Så jobbar Kommunal”, skriver Tobias Baudin i debattartikeln.

Han har tidigare varit kritiskt till att Kommunal har fått få representanter på S-bänken i riksdagen, trots omfattande valkampanjande för Socialdemokraterna. Just valrörelsen tycks ha givit Kommunals ledning en tankeställare:

”Kommunals rosa valbussar rullade i hela landet och besökte arbetsplatser från Haparanda i norr till Ystad i söder. Vår ringkampanj gjorde succé. Vi genomförde 270 000 samtal och fick chansen att diskutera politiska frågor som verkligen påverkar och berör, utan att komma med pekpinnar och krav.”

Och vidare:

”Hur många fler arbetsbesök, utbildningssatsningar och kampanjer kommer vi inte kunna göra? Hur många fler bussar kommer inte kunna rulla i nästa val? Hur många fler facklig-politiska aktiviteter kan se dagens ljus? Och hur många helt nya metoder och idéer kan växa fram?”