Ebba Busch Thor hoppar över att träffa pressen efter sitt samtal med talmannen, in kommer Jan Björklund som är ännu mer otålig än journalisterna på plats.

Jan Björklund och Annie Lööf verkar ha synkat sina pressträffar på förhand då Centerpartiets budskap går igen:

”Det är viktigt att fler partier tar ansvar nu.”

Trots Stefan Löfvens bannor att Vänsterpartiet inte ska jämföras med Sverigedemokraterna så klumpar han ihop dem i benämningen ”två partier på ytterkanten”. Han utvecklar vidare att de båda är ytterkantspartier, extrema och att de är starkt är emot liberalismen.

Enligt Jan Björklund är det mest stabila att få ihop en mitten-regering. Han säger att de punkter som finns i förslaget nu inte kommer att vara förhandlingsbara.

”Liberalerna kommer inte att förhandla med något parti om inte alla vi fyra partier har gått med på det. I alla fall för det som ligger inom överenskommelsen, andra frågor står fritt att prata kring för alla. Det finns ingen poäng för Socialdemokraterna i att förhandla med Vänsterpartiet för de får ju inte ihop någon majoritet.” 

Jan Björklund uppfattar att Stefan Löfven står bakom överenskommelsen och han ger pressen ett tydligt besked om att att den står fast fortfarande. Och Socialdemokraternas kommande samtal med Vänsterpartiet kan komma att få liberala käppar i hjulen:

”Jag har lovat väljarna att minimera ytterkantspartiernas inflytande” säger Jan Björklund avslutningsvis.