Radiohjälpen ska ha ökat insamlingen med hjälp av digitala insamlingsbössor. Internetoperatören IP-Only bidrar med teknik.

Radiohjälpens har de senaste året använt digitala insamlingsbössor, som vem som helst ska kunna kunna använda till digitala insamlingar eller bidra till andras. Insamlingarna ska sedan sköta sig själva. Radiohjälpen har använt bössorna under förra årets Musikhjälpen och vårens Springhjälpen. Under Springhjälpen kunde Radiohjälpen få in 800 000 kronor i de digitala bössorna jämfört med 80 000 kronor under fjolårets insamling. Antalet bössor ökade från 36 till 126.

”När vi arbetade om vårt koncept ville vi kunna erbjuda digitala bössor som fungerade som mer än bara en insamling. Vi har slagit ihop många av de funktioner som tidigare varit utspridda på olika tjänster, och nu är det mycket enklare att donera efter egen vilja, berättar Kristina Henschen, generalsekreterare på Radiohjälpen.

IP-Only bidrar med den tekniska plattformen som driftar de digitala bössorna.

”Det är ett viktigt och fint uppdrag Radiohjälpen gör, vi är glada över att vi kan hjälpa till i det arbetet”, berättar Sebastian Stecki, marknadsansvarig på IP-Only.

Han utvecklar:

”Vårt bidrag är logiskt då vi redan har kunskap om hur man levererar serverkraft med högsta krav på stabilitet och flexibilitet. På detta sätt bidrar vi till att förenkla Radiohjälpens arbete med att samla in pengar till välgörande ändamål. Självklart gör vi detta utan kostnad”.