David Björneloo kommer närmast från Göteborgs stad, där han jobbat som projektledare för stadsutvecklingsprojektet Utveckling Nordost. Tidigare har han varit tillförordnad informationschef i Mölndals stad, och även kommunikationsansvarig för Swentec, Sveriges miljöteknikråd vid näringsdepartementet.
 
David Björneloo kör bil när Dagens Opinion når honom på telefon:
– Det känns väldigt roligt, det gör det. Jag har jobbat i några år i det offentliga på olika sätt, så det känns roligt att få fortsätta jobba med de frågorna fast från ett annat perspektiv, säger han.
 
Varför sökte du till Grayling?
– Jag har haft med dem att göra innan och hade ett gott intryck av företaget. Grayling känns som ett spännande företag, stort i världen och på gång i Göteborg och Sverige, och som sysslar precis med det jag är intresserad av.
 
Vad blir din lön?
– Sådant brukar jag inte prata om.
 
Grayling Göteborgs kontorschef Carina Lindberg Glavå kommenterar också rekryteringen:
– Vi valde honom för att han har en bred kompetens. Vi jobbar väldigt mycked med corporate communication och public affairs. David har jobbat både på departement med stora frågor och i kommun, han har journalistbakgrund och det samhällsintresse och kunskap som vi tror vi behöver fortsätta utveckla på kontoret.
 
Vad ska han göra på Grayling?
– Dels kommer han utveckla sina egna kunder – han tar många relationer med sig in – dels kommer han att ingå i våra projektteam med de kunder vi redan har.
 
Ardalan Samimi