Det framkom när pr-byrån Springtime och det digitala undersökningsföretaget Notified i månadskiftet juni-juli undersökte partiernas följare i sociala medier och kom fram till att Folkpartiet på kort tid har fått 35 000 nya följare på sitt officiella Twitter-konto.
 
Springtime och Notified kallar nytillskotten för "zombies". De är alltså inga riktiga sympatiöser utan antingen botar eller levande personer som följer en organistion mot betalning. Då Folkpartiets Twitterföljarskara i skrivande stund uppgår till omkring 55 000 i antal består alltså fler än hälften av zombies. 
 
Efter att ha varit i kontakt med Folkpartiets it-avdelning kan kommunikationschefen Anders Andrén bekräfta att det rör sig om fejkföljare.
 
– Vår it-avdening hade naturligtvis uppmärksammat detta och jobbar på att ta bort följarna igen. Det är inte Folkpartiet som står bakom, säger Anders Andrén.
 
Hur ser du på attacken?
– Det är ingen stor sak för oss. 
 
Hur påverkar det partiets trovärdighet i sociala medier?
 Det viktiga är vilket innehåll vi publicerar i sociala medier, inte hur många följare vi har. Men samtidigt vill vi ju så klart ha många riktiga följare.
 
 Vem ligger bakom? En partisympatisör som vill väl eller någon från ett annat politisk parti som vill sabotera?
– Det kan jag inte svara på. Vi jobbar på att ta bort de följare som inte är äkta. 
 
Enligt uppgifter från Springtime och Notified har även Miljöpartiet blivit drabbat, något som partiet nu undersöker efter att ha varit i kontakt med Dagens Opinion. 
 
Oscar Örum