Strateg har 50 medarbetare och ska vara den största kommunikationsbyrån i Mellansverige, enligt pressinformation från Diplomat. På byrån finns fyra team med kreatörer, projektledare och uxare.
 
Affären innebär att Diplomatgruppen får 110 medarbetare. Pro forma hamnar nettoomsättning på cirka 140 miljoner kronor och byråintäkten på runt 100 miljoner.
 
Under 2017 omsatte Strateg 49 miljoner kronor på 40 medarbetare och gjorde en vinst på 3,9 miljoner.
Affären innebär att Diplomatgruppen blir huvudägare av Strateg genom att tre av delägarna minskar sina innehav. Vd Fredrik Vannestål behåller dock sin andel och går också in i Diplomatgruppens styrelse.
– Vi har tittat på successionsordningen i Strateg, som vi vill ska bli Sveriges ledande marknadskommunikationsbyrå och då blev det en kontakt med en med Diplomat, som vi har en relation med sedan tidigare eftersom vi har jobbat med dem i en del projekt, säger Fredrik Vannestål.

– Vi har haft ett bra momentum och vuxit bra. Men vi har velat göra en extern affär för att ytterligare höja vår förmåga inom marknadskommunikation och digitalt genomförande. Vi har varit väldigt selektiva. Strateg var en perfect fit med de exakt det vi sökte. Och det var möjligt att göra en affär, säger Oscar Hyléen, vd för Diplomatgruppen.