Centerpartiet slår tillbaka mot LOs ordförande Susanna Gideonsson som i ett debattinlägg anklagar både Centerpartiet och Liberalerna för att sprida fake news.

Susanna Gideonsson anser att Centerpartiet har köpt företagslobbyns argument om att ”våra företag gå under” om de ”inte får sparka vem de vill”. Hon kallar det för ”fake news”.

Martin Ådahl, arbetsmarknadspolitisk talesperson (c), ger i ett skriftligt uttalande svar på tal:

”Det är ju viktiga moderniseringar som ger utsatta chans till jobb i småföretag, som LO själva förhandlat om, som företagen lyft gemensamt och som Sveriges ledande ekonomer påtalat i decennier. Att kalla det ’fake news’ med Trumps ord, faller tillbaka på den som säger det. LO har tyvärr visat sig oförmögna att ta ansvar genom att plötsligt säga nej till den överenskommelse man redan skakat hand på. Nu väljer de att sprida sin skrämselpropaganda för att försöka stoppa förändringar i arbetsrätten som har brett stöd i Sveriges riksdag, som sju av åtta partier vill genomföra. Alla som vill kan läsa LAS-utredningen och se att det vi säger stämmer väl överens med vad som står där.

Martin Ådahl lägger till:

”Det är uppenbart i utredningen att skyddet mot godtycke i uppsägningar finns kvar och arbetstagarna är självklart inte skyddslösa, vare sig i utredningens förslag eller i avtalet som PTK och Svenskt Näringsliv står bakom”.