Bokningstjänsten Bokadirekt rider på Centerpartiets ungdomsförbunds kampanj med den ofrivilliga huvudpersonen ”Britt-Marie”.

Förbundet, Cuf, ville slå ett slag för turordningsreglerna på arbetsmarknaden till förmån för unga. Cufs ordförande Reka Tolnai sa i en filmen att: ”vi kan inte ha en lagstiftning som skyddar Britt-Marie, 45, som har suttit kvar i fikarummet i flera år, i stället för hårt arbetande unga”. Och det tog hus i helvete. Och det vill Bokadirekt slå mynt av  med en kampanj där man lovar de första 50 Britt-Marie fri klippning, massage eller nagelvård. Medan den som inte tror att Britt-Marie sköter jobbet, ska ”klippa sig och skaffa ett jobb”. Kampanjen går i Svenska Dagbladet.

”Vi vill sätta vår tjänst i en kontext som är nyhetsbaserad och med förvåning och ett leende skapa uppmärksamhet”, förklarar Bokadirekts vd Christian Fricke, via mejl.

Det kan tyckas som ni kommenterar politiken och tycker till om Cufs utspel om Las. Hur tänker ni kring det?
”Vi kommenterar att massa Britt-Marie blev en del i den politiska debatten och där kunde vi hjälpa till. Inget annat”.

Vilken byrå har ni tagit hjälp av med kampanjen?
Vi jobbar med en mycket hemlig byråkonstellation”.

Och den består av?
”Det är ingen riktig byrå, men inhouse plus Bosse Rönnberg, Claes de Faire och Johan Schönstedt. Den sistnämnde har ju också en direktkanal till Tommy Schönstedt, vars fru heter Britt-Marie.