Men än så länge fortsätter twittrandet. William Petzäll vårdas just nu på behandlingshem enligt lagen om vård av missbrukare (LVM) och kan inte komma åt internet själv.
 – Jag uppmanade honom polisanmäla händelsen imorse och det sa han att han skulle göra också, säger Anna Heurlin som är Petzälls advokat i LVM målet.
– Och ingenting annat, tillägger Anna Heurlin som vill poängtera att William Petzälls twitterkonto och det läckage av lösenord som under de senaste 24 timmarna har sprutat ut från kontot, egentligen sträcker sig utanför hennes arbetsuppgifter.
– Det enda jag kan säga är det han sagt till mig: det är inte han.
 
Varför har han inte kontaktat Twitter och bett dem stänga ner kontot tillfälligt?
– Jag vet inte, men om man kan göra så ska jag framföra det till honom, säger Anna Heurlin som blivit uppringd av journalister ända sedan igår när William Petzälls twitterkonto helt plötsligt började läcka ut lösenord till sajter och email konton. Totalt ska 180 000 lösenord ha spridits.
 
Är det jobbigt att det är dig alla journalister ringer?
– Ja, jag är ju inte juridiskt biträde för honom i övrigt. Det är lite det som är problemet, han befinner sig på ett LVM hem och det finns inget annat ombud jag kan hänvisa folk till så det ställer till det för hans del. Men jag hoppas personalen på hemmet kan hjälpa honom att stänga av twitterkontot.
 
Vilka eller vem som ligger bakom intrånget i William Petzälls twitterkonto är ännu oklart. Organisationen Anonymous, som är kända för hacking, säger att de inte är involverade. William Petzäll nekar till inblandning samtidigt som det pratas om en viss sc3a5j som på Twitter skrivit att han: "dumpade endast databasen-arna. Folk som sedan använde den informationen får dom själv stå för".

 

Gabriella Lahti