– Det är jättemycket pengar, men så är det när man är ny. Mikz är ny på marknaden och då måste man marknadsföra för att nå ut, säger Istvan Beres, vd för Mikz Sverige.
 
För knappt 20 dagar sedan meddelade svenska fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic att han startar en egen officiell kanal i form av en app.
 
Genom Mikz, som beskrivs som en marknadsföringstjänst där användarna själva kan välja vilka varumärken de vill följa och få information ifrån, kan Zlatan ladda upp bilder och texter från sin vardag. Nyheten har fått stor uppmärksamhet, och fotbollsspelaren själv har fått viss kritik för att han på så sätt kan runda journalister.
 
Zlatan också inneburit en stor skjuts för Mikz, som utvecklas av Danir Marketing.
 
– Zlatan är det starkaste varumärket just nu i Mikz, och kanske kommer vara det i all framtid. Eftersom det är ett exklusivt avtal har det gjort att vi fått in otroligt många Zlatan-intresserade människor, säger Istvan Beres.
 
Han berättar vidare att de i dagarna passerat 275 000 nedladdningar. Bara sedan lanseringen av Zlatans kanal ”Zlatan Unplugged” har appen laddats omkring 150 000 gånger.
 
– Mikz är den populäraste appen bland livsstilsapparna på App Store. Vi är jättenöjda, säger han.
 
Förutom all gratispublicering som Zlatan-nyheten fört med sig lägger Mikz också en betydande stor summa på marknadsföring.
 
– Vi har lagt över 10 miljoner kronor brutto de närmaste månaderna. Vi syns mycket digitalt, och på billboards runt om i Sverige. Vi syns också på de viktigaste matcherna, både med utdelning av flyers och på jumbotroner, säger Istvan Beres.
 
Vad är planen framåt?
– Planen är att sätta den i Sverige, sedan lansera appen innan året är slut i Frankrike också. Beroende på om allt lyfter kommer den lanseras i resten av världen också, säger Istvan Beres som tillägger att det redan nu finns avtal tecknade i Sydafrika.
 
Mikz mediebyrå är Starcom. Kommunikationsbyrå är NocNoc, som ägs av bland andra Mikz-grundaren Dan Olofsson.
 
Läs en längre intervju i nästa utgåva av Dagens Opinions veckomagasin Veckans Brief.