Den moderata EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark har hittat ett jobb som ”international senior advisor”.

Och byrån han börjar på är Kreab. Han får Stockholm som bas men ska även jobba med Kreabs kontor i Bryssel och hjälpa till över hela världen.

Kreab har Nordens största byrå på plats i Bryssel med endast finska Miltton som nordisk konkurrent och Gunnar Hökmark känner förstås till Kreab från sina 15 år som EU-parlamentariker.

”Jag har i flera olika former följt Kreabs arbete under många år, både i Stockholm och i Bryssel, och har genomgående imponerats av den hederlighet och integritet som präglar företaget och som ger en professionalism och respekt för det politiska beslutsfattandet. Därför ser jag mycket fram emot att få verka tillsammans med Kreabs många duktiga experter och rådgivare”, kommenterar Gunnar Hökmark.

Kreab, som nyss fått in Swedbank som kund, är nöjda med rekryteringen.

”Genom rekryteringen av Sveriges mest rutinerade Europaparlamentariker stärker vi ytterligare vårt erbjudande när det gäller förståelsen av hur Europa och EU utvecklas och hur det påverkar företag och organisationer i olika länder”, kommenterar Kreab vd Charlotte Erkhammar, medan Kreabs Sverigechef Bengt Ludvigsson lyfter fram Gunnar Hökmarks specialistkompetens:

”Gunnar Hökmarks djupa kunskaper inom bland annat banklagstiftning, telekom, digitalisering samt försvars- och säkerhetspolitiska frågor kommer att vara till stor nytta i många olika kunduppdrag.”