Invandringsfrågor, utbildningsfrågor och kriminalpolitiska frågor är de viktigaste frågorna som William Petzäll ska driva under mandatperioden. Lyckas han driva igenom åtminstone en fråga, den om kraftigt begränsad invandring, säger han sig vara nöjd när de fyra åren är till ända.

På motionsfronten har William Petzäll inte varit allt för aktiv.

– Nej, men jag var huvudförfattare till motionen om begränsande av asyl- och anhöriginvandringen, som Jimmie Åkesson skrev under på. Sedan har jag varit med och skrivit på andra och kommer självklart skriva fler till nästa år.

 

Hur ska du jobba för att vinna gehör?

    – Dels genom att väcka mina frågor i riksdagen och ta debatten där, och sedan utifrån vad jag sagt i debatterna skriva debattartiklar och blogga om det. Min senaste riksdagsdebatt fick stort gehör eftersom youtube-länken fick spridning på nätet, bland annat på bloggen Politisk Inkorrekt, som har 80 000 läsare varje dag.

Sverigedemokraterna är över lag väldigt aktiva på nätet och är snabba att kommentera inlägg eller artiklar där de själva är omnämnda.  

 

 Hur organiserar ni er på Internet?

 

 – Vi har ingen ansvarig för den biten. Jag vet att det har funnits rykten om att vi har haft strategier för att få effektivisera vår nätvärvaro, men det kan jag lova att vi inte har. Däremot har vi många partisympatisörer som är aktiva över nätet, bland annat Politiskt Inkorrekt, och det är vi så klart tacksamma för.

 

Är Politiskt Inkorrekt knutna till er?

– Nej, men de sympatiserar med vår politik.

 

Men Sverigedemokraternas effektiva aktivitet på nätet, kontrasterar sig mot beslutsprocessen i riksdagen, anser William Petzäll.

– Det är något ineffektivt. Det borde vara en snabbare beslutsprocess. Exakt hur det ska gå till vet jag inte, men jag tror att det handlar om mycket onödig byråkrati.