Caroline Edgren har jobbat inom kommunikationsbranschen i många år, bland annat som copywriter, webbredaktör och frilansskribent. Hon har tidigare varit på reklambyrån Familjen, numera Familjen Pangea, och kommer närmast från reklambyrån IK Stockholm. Förra veckan började hon på Westander.
 
– Jag har haft ett behov av att utveckla mig och få lite nya vinklingar på kommunikationsbranschen. Anledningen till att det blev just pr är att jag under senare år har jobbat i en del i projekt där reklam och pr har lyft varandra på ett ganska effektivt sätt. Det har gett både inspiration och mersmak, säger Caroline Edgren.
 
Hon beskriver sig själv som en ”hypergeneralist” som jobbat i en mängd olika uppdrag.
 
– Just nu jobbar jag på ganska bred front för att se vad som ska göras. Min förhoppning är att jag ska kunna fortsätta vara en hypergeneralist. Sedan vill jag naturligtvis kunna fungera som en kreativ resurs också som kommer med lite nya perspektiv.
 
Det sägs att reklam och pr smälter ihop allt mer, är detta en effekt av det?
– Jag hoppas verkligen det, jag skulle gärna se tajtare samarbeten mellan uppdragsgivares pr- och reklambyråer, inte minst för att jag sett hur det kan bli en extrem god effekt när högerhand vet vad vänsterhand gör. Det är verkligen en målsättning som jag har på ett personligt plan, att försöka trimma ihop pr och reklam.
 
Caroline Edgren tillägger att fler från reklambranschen borde söka sig till pr-byråer.
 
– Jag tror de erfarenheterna går att lyfta ihop på ett bra sätt och vill tipsa mina copywriter-kollegor att söka sig till Westander.
 
Hur känns det då?
– Det känns superbra, jag ser fram emot att lära känna alla nya kollegor, som verkar superkompetenta och trevliga, och sedan sätta mig in i hur Westander fungerar.
 
Med Caroline Edgren har nu Westander totalt 30 anställda, men siktar på att växa till 35 stycken år 2014.