– Vi förväntar oss ett stort antal journalister. Otroligt många har anmält sig. Det flesta tongivande kommer, säger Åsa Matsson, pressansvarig på Vänsterpartiet.
 
Klockan 12.50 håller partiledare Jonas Sjöstedt tal, med en efterföljande presskonferens runt klockan 14. Några sakpolitiska nyheter kanske inte den församlade pressen ska hoppas på.
– Det blir inga sakpolitiska nyheter. Det viktigaste under kongressen blir att anta valstrategin för valet till Europaparlamentet och riksdagsvalet och slå fast hur vår välfärdsmodell kommer att se ut.
Vänsterpartiet tycker sig ha hittat en vinnande linje för valet.
– Det blir ett viktigt vägval mellan omtanke om medmänniskorna och girighet. Vi ska hålla fast om vinsterna i välfärden som vår profilfråga. Den är en viktig förklaring till varför det går så bra för oss nu. Vi har de bästa siffrorna på tio år. Vi äger den viktigaste valfrågan. Det är en unikt god start för oss.
Men andra partier kan nagga i Vänsterpartiets profilfråga.
– Nu ser vi hur många partier triangulerar och låter som Vänsterpartiet. Det gäller alla partiledare utom Annie Lööf. Men de andra partiernas politik i frågan saknar innehåll och angriper inte syftet.
Åsa Mattson räknar med att partiets hårda profilering på vinster i välfärden kommer att diskutera under kongressen.
– Det har varit en del kritik mot att vi har varit för smala. Vi är en folkrörelse och det finns medlemmar som inte tycker att deras frågor får lika stor uppmärksamhet.