Det kanske inte är så vanligt att fackförbund hyllar företag. Det ska nu Unionen Stockholm göra nu genom en utmärkelse riktad till egenföretagarna som är medlemmar i förbundet.

Under februari kör Unionen i gång Stockholm initiativet ”50 talanger – egenföretagare i Stockholm som vill framåt”. Tanken r att egenföretagare ska skicka in sina företagsdrömmar till Unionen, de kan även nomineras av andra. Målet är att få in 200 nomineringar varav 50 ska väljas ut till en kandidatlista, från vilken tio presenteras under Järvaveckan. Topp tre vinner bland annat tid och tips från erfarna företagare.

”Genom kampanjen får vi lära känna medlemmarnas stories och förhoppningsvis får även andra egenföretagare upp ögonen för medlemskapet i Unionen Egenföretagare”, berättar Viola Zabeti, projektledare Unionen Stockholm.

Hur ska ni får fart på nomineringarna?
”I februari skickar vi ut ett nyhetsbrev till alla medlemmar som är egenföretagare. Där framgår det hur man nominerar och nomineringstid.”

Vilka företag får delta?
Helst medlemmar i Unionen som är egenföretagare men vi välkomnar även icke medlemmar. Vi vill få en samlad bild av vilka det är som driver företag.”

Juryn består av Maria Nilsson, ordförande, Unionen Stockholm, Samir El-Sabini, vd för SUP46, Salla Salazar, artist & producent), Elin Ahldén, konsult, Lennox PR.

Hur kommer det sig att ni har en pr-konsult i juryn?
”Att Elin Aldén är tillfrågad beror på att vi hoppas att även mindre nystartade pr-byråer nomineras och nominerar sig själva. Vi tror på branschens framväxt och på den talang och kreativitet som finns i Sverige. Vi hoppas kunna peppa de drömmarna via tävlingen.”

Unionen Stockholm samarbetar med den digitala marknadsföringsbyrån Digeffect.