Fastighetsmiljardären Roger Akelius löfte att dubbla gåvor till tre hjälporganisationer gav UNHCR en möjlighet till kommunikation. Och nu kan organisationen räkna med rejält extra klirr i insamlingsbössan.

Roger Akelius gick än en gång ut med att han tänkte dubbla julinsamlingarna för tre hjälporganisationer, Läkare utan gränser, SOS Barnbyar och Unicef. UNHCR hittade snabbt på att göra en poäng av den egentligen ogynnsamma situationen och köpte till kraftigt reducerat pris en helsidesannons med en text där en annan av Sveriges 190 miljardärer efterlystes. Annonsen gav oväntat resultat.

Roger Akelius satte själv in en liten eftertextannons där han förklarade att han även skulle dubbla UNHCRs gåvor med texten:

”Jag har redan tre förhållanden. Om du inte får tag i en bättre partner, låt mig försöka.”

UNHCR knåpade ihop sin annons på några timmar och allt jobbet gjordes inhouse.

På mindre än ett dygn hade organisationen hittat sin miljardär. Kanske har UNHICR hittat ett spår att jobba vidare på.

”Det är ingenting vi planerat men det finns ju fler miljardärer, och Roger Hakelius har ju gett oss tillåtelse att ha affärer vid sidan om”, berättar Erik Hjalmarsson, projektledare för UNHCR.

Någon annan miljardär hörde dock inte av sig.

’Vad har ni fått för respons i övrigt?

”Förutom Rogers egna fantastiska svar i DI så har branschkollegor och våra givare hört av sig med beröm och glada tillrop.