Ung Cancer vill få betalat för att tända en lampa per varje ung vuxen som beräknas drabbas av cancer nästa år.

Det innebär att Ung Cancer tänker sig tända 800 lampor i en digital ljusinstallation innan året är slut. Installationen ska bilda budskapet ”Fuck Cancer” när 800 nya månadsgivare ar samlats in. Ljusinstallationen visas på Ung Cancers hemsida.

”Vi hoppas våra månadsgivare som kommer in ligger på ett genomsnitt på 100 kr/mån. Då skulle stödet från 800 månadsgivare exempelvis kunna ge oss 850 psykologsamtal, 10 rehabiliteringsläger, 5 år av medlemsträffar över hela landet eller ekonomiskt stöd till 100 unga vuxna som inte har råd med hyra, mat eller mediciner på grund av cancern”, berättar Maja Frendin, kommunikatör på Ung Cancer.

Varför har nu valt just detta uttryck?
”Som ung vuxen är man otroligt utsatt – först vet man inte om man har ett liv och sedan står man där och ska försöka hitta tillbaka till en framtid. Saker som är självklarheter för de flesta andra i den åldern kan ändras över en natt. Och allt detta gäller i minst lika hög grad våra nära och kära, vars liv också ofta helt förändras för att anpassa sig till de man älskar mest här i livet. Vi vill tända upp ’fuck cancer’ för att visa att vi tillsammans finns för unga vuxna cancerdrabbade.”

Till kampanjen hör en kampanjfilm där tre av Ung Cancers medlemmar berättar om sin väg tillbaka från cancern.

Ung Cancer jobbar med pr-byrån Geelmuyden Kiese.