Moderatledarna Fredrik Reinfeldts, Anna Kinberg Batras och Ulf Kristerssons, strateg knyts till pr-byrån Diplomat. Detta efter att han under valrörelsen sagt upp sig från sitt jobb på TCO i protest.

Det är Mikael Sandström som knyts till Diplomat Communications som seniorrådgivare inom public affairs. Han driver den egna byrån, Y&M Sandström AB och får därmed samma upplägg som den förra liberala ledaren Lars Leijonborg.

”Det blir spännande att samarbeta med Diplomat Communications och vara med och hjälpa företag kring hur de kan arbeta för att få gehör för sina synpunkter i politiska processer. Diplomat Communications är en pigg byrå som är på hugget och som växer, och de har ett bra team som på riktigt förstår sig på politik”, kommenterar Mikael Sandström.

Under valet var Mikael Sandström utlånad till Moderaterna som strateg och hade fått tjänstledigt från sitt ordinarie jobb som näringspolitisk chef på TCO. Men han ansåg att TCO stöttade Stefan Löfvens och Socialdemokraternas förslag till regeringsbildning och sa upp sig i protest.