Myndigheten, som med 300 anställda och kontor på nio orter i landet bland annat ansvarar för att dela ut EU-bidrag, är enligt tidningen ”återkommande gäst” på olika slott, herrgårdar och spa-anläggningar i Sverige och där det ofta även ingår trerätters middagar med vin. Dessutom ordnas det nöjesaktiviteter.
 
Allt bekostas med skattemedel, skriver Dagens Nyheter i dag.
 
Det rör sig om närmare 7,5 miljoner kronor som läggs på interna seminarier och representation. Dessutom tillkommer 9 miljoner kronor som spenderas på intern utbildning och konferenser.
 
Tillväxtverket har också lagt skattepengar på saker som ”vin- och chokladprovning, skoterturer i fjällen, skidåkning” samt skärgårdsutflykter.
 
En middag på Grand Hôtel, i samband med medarbetardagen, kostade 428 225 kronor, eller 1 475 kronor per person, vilket enligt Dagens Nyheter är dubbelt så mycket som myndighetens egna riktlinjer tillåter.
 
I år måste Tillväxtverket spara 10 miljoner kronor, efter att regeringen nekat myndigheten extra bidrag. Det innebär bland annat att vikarier och medarbetare från bemanningsbolag tvingas sluta.