SVT Forum sänder från Almedalen, i Kunskapskanalen och SVT 2, från söndag den 3 juli, till söndag, den 10 juli. Det visas direktsända partiledartal med efterföljande reflektioner från bland andra Erik Blix, Niklas Ekdal och Katarina Barrling Hermansson.
Men SVT Forum sänder också ett urval av de 1400 seminarierna som tar plats under veckan.
 
Hur har ni gjort urvalen?
– Det har varit en liten procedur. Eftersom det är public service handlar det först och främst om att det ska vara någorlunda jämt mellan de olika intressegrupperna, både mellan de olika blocken och mellan arbetstagare och arbetsgivare. Vidare måste det vara en spridning mellan ämnena och så spelar ju resurserna in. Vi har ett team som klarar två inspelningar om dagen., säger Anita Kratz, planeringsredaktör på SVT Forum.
 
Men urvalen görs också på egen magkänsla.
– Vissa grejer väljer vi utifrån starka deltagare, medan vi ibland går på det nya och annorlunda. Det ska vara en blandning av det som inte är superseriöst och det som faktiskt är det-
 
I år sänder SVT Forum från seminarier med bland annat Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg debatterar om mediemakt och kulturjournalistik och med Ulrika Schenström, tidigare statssekreterare, som reflekterar över varför politiker måste pudla vid första bästa misstag.