– Vi tycker att Expressen ska lägga upp allt material så alla kan se det. Om man ska kunna värdera om vad som egentligen har hänt, då är det rimligt att de publicerar allt och gör det oredigerat och i kronologisk ordning, säger partiets pressansvarige Martin Kinnunen.
 
Han menar att Expressen i dag ”regisserar det” genom att portionera ut små bitar varje dag, för att få maximal uppmärksamhet.
 
– Det är inte seriös politisk journalistik.
 
Har ni inte tillgång till materialet själv?
– Givetvis inte. Hade vi haft det och vetat vad som sagts och vad som gjorts, då hade vi agerat annorlunda. Vi agerar efter den information vi har. Det tror jag alla förstår.
 
Martin Kinnunen fortsätter:
 
– Det vi har och har haft tillgång till är det material som har att göra med en person som figurerar i ett klipp som sedan blir gripen av polisen. Det som var uppe i media under valrörelsen. Det är vad vi kände till. Det här andra är fullkomliga nyheter.
 
Martin Kinnunen ser heller ingen fara i att Expressen skulle röja sina källor om de publicerade allt material.
 
– Det finns inget argument för det. Det kan inte vara ett skäl till att inte redovisa allt. Den enda anledningen är att man vill antingen att information inte ska komma fram eller maximera sin egen uppmärksamhet.
 
Expressens chefredaktör Thomas Mattsson är dock inte imponerad och säger till Medievärlden att tidningen inte kommer redovisa sitt publiceringsunderlag.
 
– Bara att kräva att få tillgång till Expressens material är ju rätt avslöjande för synen på nyhetsförmedling och redaktionellt oberoende, säger han till Medievärlden.