Den 24 november inviger de två främjarorganisationerna en gemensam företagshub och inkubator i Nairobi med kronprinsessan Victoria och kronprins Haakon på plats med företagsdelegationer från Norge och Sverige i följe. Sammanlagt rör det sig om ett 30-tal svenska företag och ”flertalet norska aktörer”.
Grunden är ett gemensamt kontor på 450 kvadratmeter i byggnaden One Africa Place där även Enterprise Estonia hyr in sig.

”Vi ser ett stort intresse bland svenska företag att etablera verksamhet i Afrika och i synnerhet i Kenya. Invigningen av den nya företagshubben i Nairobi kommer att utveckla det nordisk-kenyanska samarbetet ytterligare, och ge bättre förutsättningar för företag från Norden och Baltikum att positionera sig i Kenya”, kommenterar Andreas Giallourakis, handelssekreterare för Kenya, och vidare:

”En intressant trend är att företagen i ökande grad letar lokala partnerskap och en förståelse för hur man bygger affärsmodeller för att bli relevant i en utvecklingsmarknadskontext. Kenya med sin kraftigt växande och öppna ekonomi, politiska stabilitet och växande medelklass bjuder på en bra startmarknad på den afrikanska kontinenten”.