Stefan Holm kom till Svenskt Näringsliv från Almega för drygt 3 år sedan. Efter nyår är han alltså tillbaka igen, denna gång som näringspolitisk expert och ska bland annat deltaga i Upphandlingsutredningen som ska överlämnas 5 mars 2013.
 
– Jag kommer att vara med under de möten som är kvar när det gäller LOU (Lagen om offentlig upphandling). Efter det kommer jag att jobba vidare med Lagen om valfrihetssystem med fokus på kommuner och landsting. Jag vill se om det går att benchmarka där emellan så att fler leverantörer känner att de kan deltaga, i dag lämnar många systemet när kommuner begränsar ersättningarna, säger Stefan Holm. 
 
Stefan Holm började på Almega första gången i oktober 2006 och hade dessförinnan arbetat för Almega-kopplade It&Telekomföretagen. Som näringspolitisk expert kommer han att inrikta sig på offentlig marknad. 
 
– Jag har jobbat med de här frågorna tidigare och har ett engagemang och ett intresse för dem, det är det främsta skälet till att jag går tillbaka till Almega. Sen vill jag också fokusera på offentlig konkurrens där myndigheter driver verksamhet i konkurrens med privata aktörer.
 
Hur känns det att lämna Svenskt Näringsliv?
– Det har varit fantastiskt kul att träffa alla entreprenörer och att jobba med opinionsbildningsfrågor kring offentlig marknad, att driva frågor som är viktiga för näringslivet är något som jag kommer att sakna nerven i. Till exempel när vi pratar om ungdomsarbetslöshet och de strukturella problem som höga ingångslöner. 
 
Vad för du för lön?
– Det vet jag inte riktigt än, det får jag förhandla om. 
 
Stefan Holm tillträder sig näringspolitisk expert 7 januari. 
 
Oscar Örum