Det var i förra veckan som Miljöpartiets tidigare språkrör Maria Wetterstrand meddelade att hon tänker lämna riksdagen för att bli en grön debattör.
 
Nu står det klart att den gröna politikerns nästa jobb blir som kolumnist på Dagens Industri.
– Det viktiga för oss är att skriva om ekonomi ur alla möjliga vinklar. Maria Wetterstrand är en fantastiskt duktig politiker som vågar sticka ut hakan och vara lite obekväm. Jag tycker det är lite synd att hon nu, i alla fall för tillfället, försvinner från det politiska livet, och vi kände att hennes kunskaper och engagemang i miljöfrågor inte ska gå förlorade, säger Dagens Industris chefredaktör Peter Fellman om rekryteringen.
 
Även Finlands utrikeshandelsminister Alexander Stubb ska börja skriva i tidningen.
– Han är otroligt kunnig när det gäller EU-frågor, integrationen och de problem som vi ser i Europa i dag. Stubb kommer också skriva lite privata saker, om till exempel sin träning.
 
Innebär dessa två rekryteringar att tidningen ska bli mer politiskt?
– Nej. För oss är det viktigt att vi har en hög nivå på våra krönikörer. Vi har sedan tidigare också Pär Nuder. Politik är så avgörande för ekonomin och hur det utvecklas, och särskilt nu då makrofrågor är otroligt avgörande för den globala utvecklingen. Vi måste fokusera på makrosidan och politiken, säger Peter Fellman.
 
Du har tidigare uttryckt att du gärna vill ta dig an rollen som vd för Dagens Industri. Hur känns det att Henrik Stangel nu i stället blir vd?
– För mig har det varit att antingen jag eller någon som jag känner jag kan jobba tillsammans med. När vi träffade och pratade med Henrik så kände jag att han kompletterar oss bra på den kommersiella sidan, vilket gör att jag kan fortsätta koncentrera mig på våra journalistiska produkter.
– Vi tyckte alla att det här var den optimala lösningen för oss.
 
Ardalan Samimi