Det kanske inte är så vanligt att företag och arbetsgivare är ute och för liv den första maj, men i år gör Stena Line ett undantag.

Klockan 12.00 på fredag 1 maj ska samtliga Stena Lines fartyg att tuta med mistlurarna. Det är en del av en kampanj iscensatt av International Chamber of Shipping (ICS).

Syftet är att ”uppmärksamma och hylla de fler än 1,6 miljoner män och kvinnor som varje dag ser till att sjöfarten håller igång livsviktiga transporter under pandemin covid-19”.

”Stena Line är en viktig del av det europeiska logistiknätverket. På våra färjor transporteras exempelvis mediciner och material till sjukvården, livsmedel till butikshyllorna samt reservdelar och råvaror till industrin. Inget av detta vore möjligt utan våra medarbetare ombord på våra fartyg och i våra hamnar och det vill vi uppmärksamma i dessa utmanande tider”, berättar Erik Lewenhaupt, kommunikations- och hållbarhetschef på Stena Line.

Men varför just första maj?
Det är ju traditionellt en dag när man uppmärksammar arbetare världen över och deras bidrag till vårt samhälle. Jag tror att ICS tyckte det var en lämplig dag att visa solidaritet och hylla just alla sjömän.

I Stena Lines presskit ingår även en ljudfil med ljudet av tutan på rederiets nya fartyg Stena Estrid.