Sajten har just sjösatts och marknadsförs med hjälp av ett klipp med partiledaren Stefan Löfven. Målet var att få 1 000 personer "som precis som vi tycker att skolinvesteringar är viktigare än fler skattesänkningar" att anmäla sig till Socialdemokraternas skolnätverk.
– Vi såg en risk att skolfrågan inte skulle leva kvar efter de anmärkningsvärda resultaten i Pisa-undersökningen, säger Erik Nises, pressansvarig hos Stefan Löfven.
 
Han berättar att målet uppnåddes före klockan 11 i dag, samma dag som Allvar.nu lanserades.
 
I dag ligger fem förslag från Socialdemokraternas på sajten. Vi sajten ska intresserade kunna anmäla sig. Alla medlemmar kommer framöver att via mejl få forskningsresultat, undersökningar och grafik från Socialdemokraterna.
 
– Snarare än att driva en kampanj, tänkte vi testa metoden att leta efter människor som är riktigt intresserade av att diskutera skolpolitik. Därför delar vi våra resultat och fakta med dem. De som skriver upp sig får tidig information och tillgång till ett omfattande material och blir insatta i skolpolitiken. Så kan vi göra skolfrågan viktigare.

Var hämtar ni materialet ifrån?
– Det kan vara bakgrunder eller förarbeten till budgetar, motioner och förslag. Alla våra förslag har stöd i forskningen. Och vi kommer med fler förslag för skolan och det kommer ny forskning.
Sajten vänder sig inte enbart till partimedlemmar. Alla intresserade kan sätta upp sig.
– Det är ett sätt att bredda vår bas bland folk som vill aktivera sig. Många sympatiserar med oss, men går inte på möten eller deltar inte i någon traditionell form. På sajten kommer också tips och förlag på sätt att engagera sig.
Erik Nises sticker dock inte under stol med att sajten och medlemmarna i skolnätverket är en del i kampen om väljarna till årets riksdagsval.
– När vi kommer till den stora samtalskampanjen i valrörelsen hoppas vi att de ska bli nyckelpersoner för oss. Det blir jätteviktiga.

Ska ni använda metoden på flera politiska områden?
– Det vet jag inte.