En av partiledaren Nyamko Sabunis hårdaste interna kritiker kandiderar till riksdagen för Liberalerna 2022.

Det  är Anna Starbrink, hälso- och sjukvårdsregionråd för Liberalerna i Stockholm som kandiderar. Hon berättar om planerna på sin blogg.

”Efter tolv år i Region Stockholm kommer jag att lämna mitt uppdrag som hälso- och sjukvårdsregionråd. Det har varit fantastiska år med många viktiga beslut om att rusta sjukhusen, påbörja utvecklingen av den nära vården och skapa förutsättningar för att digitaliseringen ska ta fart. Självklart har det senaste året helt präglats av pandemin och sjukvårdens fantastiska förmåga att ställa om och möta det enorma vårdbehovet, som dock slitit enorm på medarbetarna”.

Hon skriver vidare:

”Jag går till val på vårt partiprogram som utmejslats av medlemmarna i Liberalerna och som jag känner så starkt för. Vid höstens landsmöte ska vi tillsammans utveckla politiken ytterligare och möta väljarna med svar på de utmaningar som vårt samhälle står inför. Jag vill använda mina erfarenheter för att driva en socialliberal reformagenda för svensk välfärd. Det är en agenda som bygger vidare  på de stora reformer som Liberalerna arbetat för: fast husläkare för alla, bättre villkor för välfärdens personal och satsningar på digital utveckling i vård och omsorg”.

Anna Starbrink har varit kritisk till Nyamko Sabunis beslut att öppna för ett regeringssamarbete med Liberalerna.