"Nu överväger jag inte bara en bojkott mot tidningen utan även en bojkott av företaget som står bakom tidningen", skriver Thoralf Alfsson.
 
Detta efter att Katarina Mazetti publicerat en krönika i Ica-kuriren på temat vad som är svenskt eller inte. Efter att Thoralf Alfsson skrivit ett blogginlägg om krönikan, fick den 600 kommentarer innan Ica-Kurirens chefredaktör Helena Rönnbäck bestämde sig för att stänga ner kommentarsfunktionen.
 
Till Resumé säger Katarina Mazetti att Thoralf Alfsson "driver kampanjen och uppmanar alla att kontakta Ica-kuriren". Dessutom fyller han "och några till Flashback och andra forum med kommentarer".
 
Dagens Opinion ringer Thoralf Alfsson. Han berättar:
 
– Jag har skrivit ett blogginlägg om krönikan, men kommer inte ihåg exakt vad jag skrev. Jag har fått väldigt mycket respons på den. Jag tror det var 120 kommentarer.
 
Driver du en kampanj mot Katarina Mazetti?
– Jag driver ingen kampanj. Jag har uppmärksammat folk på krönikan som jag tycker är bedrövlig. Det hon skriver är uppseendeväckande. Hon ljuger också när hon skriver att vi i riksdagen har föreslaget en etnisk rensning . Sedan får folk tolka blogginlägget hur de vill.
 
Finns inte risken att det uppfattas som om du som riksdagsledamot uppmanar till kampanj mot en skribent?
– Folk får bilda sig sin egen uppfattning. Det finns stycken i hennes krönika som är kränkande och den är rent sagt bedrövlig. Jag har inget emot att man visar vad man tycker om den.
 
Thoralf Alfsson, som har lagt ut hela sin stamtavla för att visa att han är svensk, berättar att han förvarnade Helena Rönnbäck om sitt blogginlägg.
 
– Jag och mejlade henne och skrev att om hon skulle få hat och hotmejl, så är det något jag tar avstånd i från. Jag vet hur många reagerar på såna här krönikor och att de kan väcka starka reaktioner.
 
Strax efter att vinden kring Jimmie Åkesson mojnat en aning efter järnrörsskandalen, blåser det upp på nytt kring en av Sverigedemokraternas riksdagsledamöter.


Thoralf Alfssons blogginlägg

Katarina Mazettis krönika