Ulf Berg, ordförande i skatteutskottet, berättar om hur utskottet drev frågan om att få bort dubbelbeskattningen som skulle ha försämrat konkurrensstyrkan för svenska apputvecklare jämfört med kollegor i andra länder.
– Vi passade på när Skatteverkets generaldirektör Ingemar Hansson besökte utskottet inför budgeten. Maria Abrahamsson (m) och Lars Beckman (m) ställde frågor om det. Sedan har vi haft olika kontakter om hur det går. Vi drev även ett parallellt spår där vi skulle jobba mot finansdepartementet och EU.
Det var viktigt att få Skatteverket att ta bort momsen snabbt.
– Vi hade kunna vänta på nästa möte i momskommittén i januari. Men vi har känt att det varit akut för de svenska företagen.
 
Skatteverket tar nu bort delen där apputvecklarna ska betala moms i Sverige. I stället ska moms betalas där kunden befinner sig. Det ligger i linje med EUs förslag för 2015 om att kunderna ska betala moms i det EU-land där köpen sker.
 
Var alla eniga i utskottet?
– Jag uppfattade det så. Även om Vänsterpartiet vill ha hög skatt, vill de inte ha dubbel skatt.
Vad säger Ander Borg nu då när det blir mindre moms i kassakistan?
– Det har ju inte kommit in pengar tidigare heller. Skatteverket kom underfund med momsen nyligen. Men i datans underbara värld där hänger momsen inte med. Här gäller att få ett momssystem som anpassas till det.