Fredrik Reinfeldt och Anders Borg var på gott humör när de skulle träffa journalisterna för att kommentera socialdemokraternas skuggbudget.
– För oss är den här budgeten bra. Det är exakt samma budget som de förlorade valet på, säger en skrattande Anders Borg.
 
Fredrik Reinfeldt gick i angrepp mot Håkan Juholt som person.
– Håkan Juholt som person pratar på ett sätt som skapar förväntningar. Han skapar hopp hos de flesta. Men i detta finns en osäkerhet som är allvarlig, säger Fredrik Reinfeldt och menade att det inte finns utrymme för det som Juholt lovar.
 
Både Reinfeldt och Borg menar att socialdemokraternas budget hotar arbetslinje och är en återgång till bidragslinje. Ökningar av a-kassan och ersättningar i sjukförsäkringen .
 
Borg menar att socialdemokraternas budget innebär ett ökat skattetryck på 25 miljarder på de unga som arbetar. Framförallt är det ökade skattetrycket ett hot mot invandrade kvinnor som har etablerat sig som framgångsrika företagare.
– Vi har ingenting emot infrastruktursatsningar när det finns utrymme. Men socialdemokraterna vill framförallt höja bidrag. Det är den stora skillnaden, säger Anders Borg
 
Tonchi Percan