Byråkoncernen Reform Society starta en halvdags konferens om ideella sektorn.

Konferensen heter Reform Fest och kör igång 14 maj med en deltagaravgift på 1 900 kronor.

”Vi ser att många organisationer sliter med precis samma utmaningar och märker hur kunderna är nyfikna på hur andra löser sina problem. Vi tror att man blir bättre tillsammans. Därför vill vi föra samman människor under ett och samma tak och erbjuda kunskap, inspiration och glädje. Och eftersom tid är en bristvara i dag gör vi allt på en och samma gång, i stället för 20 olika event”, berättar Jennie Zetterström, affärsområdeschef inom Reform Society via mejl.

Varför inte köra i Almedalen?
”I Almedalen är det fokus på policy och politik, och vi kommunikatörer har inte direkt tid att utveckla våra egna metoder. På Reform Fest kommer man få tid att träffa människor från andra organisationer och se lösningar inom just kampanj- och kommunikationsarbetet. Men vem vet, Reform Fest kanske flyttar till Almedalen också om folk vill det”.

Vilka ska delta och varför?
”Reform Fest riktar sig främst till dem som arbetar inom den idéburna sektorn, som fackförbund, insamlingsorganisationer och intressepolitiska organisationer. Det är en plats för människor som arbetar med att skapa och förvalta engagemang”.

Vilka förebilder har ni?
”Vi kände att denna typ av dag saknas i Sverige. Vi har sneglat på Australian Progress i Australien och Netroots Nation i USA. Men vårt upplägg tar sin utgångspunkt i de utmaningar vi ser och hör från organisationer här. Man ska ha konkret nytta av det man tar med sig härifrån”.

Vad vill ni bygga på sikt?
”Att testa och utveckla ligger i vårt DNA på Reform Society. Nu ska vi testa det här och om vi och besökarna är nöjda kommer vi givetvis göra det igen. Det hade varit häftigt att kunna vara en hub där ideell sektor träffas för inspiration och kunskap. Men vi vill inte fästa oss för mycket i ett format utan följer alltid kundernas behov. Samtidigt vet vi att behovet av en sådan här dag finns och med tanke på hur snabbt utvecklingen sker måste alla hela tiden ta till sig ny kunskap, nya metoder och nya perspektiv”.