GENMÄLE. Opinionsbildaren Rebecca Weidmo Uvell skriver ett genmäle med anledning av hon nämndes i en intervju med imamen Kashif Virk på Dagens Opinion, lördagen den 12 september.

I en intervju den 12 september fick imamen Kashif Virk oemotsagd breda ut sig med insinuanta anklagelser om islamofobi och han namngav specifikt mig.

Mycket kan Virk beskyllas för men han förstår hur han ska maximera pr. Även om det sker med lögner. Så han valde ut mig, Hanif Bali och Katerina Janouch för att intervjun skulle generera så mycket klick som möjligt. Praktiskt nog glömde han nämna att han i varje tweet i sin ’kampanj’ taggade in mig och andra debattörer för att få reaktioner.

Först påstod han utan belägg att ”det sprids en systematisk felinformation genom otaliga konton på Twitter” så att läsaren ska förstå att det just är vi tre som gör detta. Guilt by association, i ett slag ska jag göras ansvarig för vad de två andra har skrivit. Listigt men också ett mycket fult debattknep.

Sedan sa han ”jag har diskuterat med Hanif Bali, Katerina Janouch och Rebecca Weidmo Uvell. De gillar ju att diskutera islam och tar upp många felaktiga saker om muslimer”.

Jag är moderat och har genom de snart sju år jag jobbat som opinionsbildare på egen plattform konsekvent och framgångsrikt drivit en rad frågor, som förpassats från totalt ointresse till debatt genom mitt konsekventa nötande. Fairtrade, fusk genom studieförbund och plastpåsens nytta, är bara några av dem.

Den röda tråden i mitt engagemang är marknadsekonomi, slöseri, fri företagsamhet, individuell frihet, äganderätt och yttrandefrihet. Det jag skriver är utan undantag kopplat till dessa värderingar.

Jag har inget särskilt intresse för vare sig islam eller muslimer.

Däremot har jag ett intresse av att bevara alla de värden jag räknat upp inklusive en sekulär stat och har därför specifikt bevakat islamisters framfart i Sverige sedan 2015.

Kashif Virk däremot seglar under falsk flagg och försöker framstå som en liberal muslim trots att han är som alla andra konservativa muslimer. Till skillnad från honom kan jag belägga mina påståenden, följande har han twittrat:

 

  • 20 augusti 2018 försvarade han rätten att inte skaka hand med kvinnor.
  • 16 maj 2019 ifrågasatte han i en artikel kristendomens kärna – att Jesus återuppstod. Enligt Virk överlevde han bara.
  • 1 september 2017 tyckte han att DN skulle låta bli att publicera en granskning om saudiska moskéer för att det var Eid.
  • 11 september 2018 påstod han att Iran är sekulärt.
  • 22 september 2017 försvarar han månggifte

 

Enda skälet varför han taggade in mig och valde ut mig för att hänga ut är att jag inte går på hans bullshit.

Rebecca Weidmo Uvell, moderat opinionsbildare och författare