Ny chef för Primes kristeam blir Fredrik Julihn, som idag fungerar som presschef och senior manager för byrån. Han tar över efter Håkan Ström, som dock kvarstår i teamet. Där ingår även som tidigare Charlie Stjernberg, som är anknuten konsult. Nytt är att Anna Helsén kopplas till Primes kristeam. Hon kommer närmast från en roll som presschef åt EU-kommissionär Ylva Johansson (s). Hon har tidigare varit presschef för statsminister Göran Persson (s), partiledare Mona Sahlin (s) och för banken SEB. Hon har även jobbat som kriskonsult och kommunikationsrådgivare på Kekst CNC (JKL).

–  Jag ser fram emot att få arbeta i Primes team både med förebyggande arbete och krishantering, säger Anna Helsén, som på Prime får titeln senior rådgivare.

Fredrik Julihn signalerar att det inte blir några dramatiska förändringar med honom som chef för kristeamet.

– Jag tror att det vi har att erbjuda är en bra produkt och bra personer. Det handlar om att ta tillvara på den kunskapen. Prime har alltid varit bra på krishantering så länge jag har varit med (2018). Så jag har inga planer att ändra det, säger han, och lägger till:

–  Sedan går det snabbare idag med nyheter som publiceras samtidigt som medierna söker en talesperson. Där gäller det att få kunderna att förstå vikten av att vara förberedd, sedan är det klassiska råd som ’att agera’ och att ’vara snabb på bollen’.

Fredrik Julihn passar på att bjuda på ett råd:

– En av de viktigaste framgångsfaktorerna är erfarenhet av att ha varit med i krisarbete. Att man varit med förr ger snabbare och mer precisa råd. Med Annas och Charlies långa erfarenhet kommer vi att kunna leverera det.

Vilken kris hanterar ni nu på Prime?
 – Det är inget som jag kan kommentera, säger Fredrik Julihn.