I går var det dags igen. Ytterligare en gång framträdde en tung socialdemokratisk ledamot på prime time och sa att han hade förtroende för VU och inte direkt partiledaren Håkan Juholt, vilket direkt gav nya rubriker i pressen. Dan Svanell berättar hur det fungerar.

Ibland representerar Thomas Östros och Sven-Erik Österberg partiet i tunga tv-sändningar. Hur matchar ni era tv-framträdanden?
– Thomas Östros sorterar inte under partiledningen. När det gäller partiledare och gruppledare får kommer det förfrågningar från medierna direkt till oss och så för vi ett resonemang om hur vi ska göra. I går kom det en förfrågan om någon som satt i VU. Det blev Sven-Erik Österberg eftersom partledaren och partisekreteraren (Carin Jämtin) var  utanför Stockholm.

Samkör ni vad som ska sägas i partiet?
– Jag vill inte kommentera det?

Är det en strategi att svara på att man har förtroende för VU på frågan om man har förtroende för partiledaren Håkan Juholt?
– Jag tycker du ska ställa frågan till dem som uttalar sig på det viset. Sven-Erik Österberg har i morse gått i TT och sagt att han blivit feltolkad och att han stödjer Håkan Juholt.

Jobbar ni med externa konsulter, kanske Harald Ullman?
– Harald Ullman, honom jobbade vi väl med på 70-talet. Nej, vi har tillräcklig kvalificerade medarbetare på avdelningen. För tillfället har i alla fall jag inga konsulter inne.